Proiectul a inclus construcția a 𝟐𝟐 de kilometri de rețele de apeduct, două turnuri de apă cu o capacitate de 𝟓𝟎 de metri cubi fiecare și o stație de tratare a apei. Totodată, a fost amenajată o zonă de protecție și au fost instalate 𝟔𝟑 de cămine de vizitare.

 În urma implementării proiectului, toate instituțiile sociale importante din localitate au fost conectate la noul sistem de alimentare cu apă: gimnaziul, frecventat de aproape 𝟏𝟎𝟎 de copii, grădinița cu 𝟒𝟖 de copii, Casa de cultură, Oficiul medicilor de familie, primăria, precum și  𝟐𝟐𝟎 din cele 𝟑𝟕𝟎 de gospodării din sat. De asemenea, 𝐬̦𝐚𝐩𝐭𝐞 agenți economici din localitate au fost și ei conectați la apeduct.

 Potrivit primarului, Victoria Andriuța, înainte de construcția rețelei publice de alimentare cu apă, locuitorii satului Șeptelici, în special în timpul verii, se confruntau cu mari probleme, deoarece aproximativ 𝟗𝟎% dintre fântânile din localitate secau, iar apa care mai rămânea nu putea fi folosită pentru consum alimentar. Oamenii erau nevoiți să meargă la izvorul dintre satele Șeptelici și Cureșnița Veche, situat la 4 km de localitate, sau să aducă apă cu cisterne de 5-6 tone, cheltuind până la 600 de lei pentru fiecare cisternă transportată. Totodată, apă la robinet, baie și veceu în casă era un vis irealizabil pentru majoritatea oamenilor din Șeptelici. 

 „Acum, situația s-a schimbat complet”, a declarat primarul localității.

 „𝐃𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 ”𝐒𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧”, am reușit să aducem apă potabilă de calitate ĂŽn gospodăriile oamenilor. Mai mult, acum avem mașini de spălat funcționale, băi complet utilate, iar gospodinele se bucură de apă din plin ĂŽn bucătărie. Suntem profund recunoscători Guvernului Republicii Moldova pentru sprijinul financiar considerabil acordat acestui proiect și, nemijlocit, specialiștilor de la Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, care ne-au ghidat ĂŽn fiecare etapă și ne-au ajutat să depășim obstacolele ĂŽntâmpinate, astfel reușind să creăm condițiile multașteptate de oamenii noștri”, a adăugat primarul.

  Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 𝟏𝟏,𝟎𝟓𝟓 milioane de lei. Din această sumă, Guvernul Republicii Moldova a alocat 𝟗,𝟕𝟓𝟐 milioane de lei prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Consiliul Raional Soroca a contribuit cu 𝟑𝟎𝟎 de mii de lei, Primăria din Șeptelici cu aproximativ 𝟑𝟖𝟎 de mii de lei, iar locuitorii au contribuit cu peste 𝟔𝟐𝟎 de mii de lei.

 𝐏𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 ”𝐒𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧”, 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐈, 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭̦𝐢 𝟔𝟑𝟓 𝐝𝐞 𝐤𝐦 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐞𝐝𝐮𝐜𝐭 𝐢̂𝐧 𝟏𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐢̂𝐦𝐛𝐮𝐧𝐚̆𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐱𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯 𝟏𝟑𝟏 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢.

 #GuvernulRepubliciiMoldova

#MinisterulInfrastructuriișiDezvoltăriiRegionale #ȘepteliciSoroca #Infrastructuraimbunătățită #ProiectSatulEuropean #SistemdeAlimentarecuApă #ApăPotabilă #StațiedetratareaApei #InvestitiePublica #DezvoltareSustenabilă #Modernizaresat